021-91090598
تهران - ساوه، شهرک صنعتی زاویه
تهران - ساوه، شهرک صنعتی زاویه
021-91090598

بازیافت پلاستیک چیست؟ مراحل و انواع آن

بازیافت پلاستیک چیست؟ مراحل و انواع آن
بازیافت در یک تعریف کلی عبارت است از تبدیل زباله ها به موادی قابل استفاده مجدد، برای ساخت محصولات یا فراورده های جدیدتر؛ فرایند بازیافت نقش مهمی در جلوگیری از اتلاف منابع طبیعی موجود در سطح زمین دارد و همچنین به کاهش آلودگی محیط زیست نیز کمک شایانی می کند. به دلیل استفاده گسترده از محصولات پلاستیکی در زندگی روزمره بشر، بخش مهمی از عملیات بازیافت در هر جامعه به مواد پلاستیکی اختصاص دارد. پلاستیک به عنوان یک زباله تجزیه ناپذیر شناخته می شود که تولید اولیه آن نیز مستلزم صرف منابع و انرژی زیادی می باشد. به همین دلیل بازیافت این ماده به عنوان راه کاری اقتصادی در اکثر جوامع مورد توجه ویژه ای قرار دارد. در این مطلب قصد داریم تا به بررسی بیشتر فرایند بازیافت و کاربردهای مختلف پلاستیک های بازیافتی و تولید گرانول از آن بپردازیم:

 

بازیافت پلاستیک چیست؟

شخصی در حال جمع آوری پلاستیک از زباله
بازیافت پلاستیک چیست؟
همان طور که گفته شد بازیافت پلاستیک به مجموعه فرایندهایی گفته می شود که با استفاده از دستگاه های بازیافت و کدهای بازیافت پلاستیک برای استفاده مجدد از زباله های پلاستیکی انجام می شود. به طور کلی مواد پلاستیکی از پلیمرهای مختلفی از جمله پلی اتیلن، پلی پروپیلن یا پلی آمید ساخته می شوند و بر همین اساس نیز قبل از بازیافت باید ابتدا کار جداسازی این ضایعات انجام شده و سپس هر کدام از مواد مشابه به صورت جداگانه مورد بازیافت قرار گیرند. در ادامه برخی از مهمترین انواع پلاستیک قابل بازیافت را مورد بررسی قرار می دهیم.

 

انواع پلاستیک های قابل بازیافت

نام مواد قابل بازیافت پلاستیک
نام مواد قابل بازیافت
پیش از آنکه ضایعات پلاستیک برای شروع فرایند بازیافت وارد دستگاه بازیافت پلاستیک شوند، باید بر اساس نوع پلیمر سازنده آنها تفکیک شوند. عدم توجه به این جداسازی موجب ورود ناخالصی به دستگاه و تولید پلاستیک بازیافتی بی کیفیت خواهد شد. برای جداسازی این ضایعات باید آنها را بر اساس انواع مختلف پلاستیک تفکیک نمود. در اغلب موارد مواد پلاستیکی قابل بازیافت را در هفت دسته بندی قرار می دهند که درادامه برخی از مهمترین انواع  این پلاستیک های قابل بازیافت بیان شده است:

 

پت یا پلی اتیلن تری فتالات

یکی از انواع پرکاربرد پلاستیک در صنعت بازیافت، پت یا پلی اتیلن تری فتالات pet است که بیشتر در تولید بطری های آب معدنی یا ظروف یکبار مصرف مورد استفاده قرار می گیرد. برای تفکیک ضایعات پلاستیکی می توان هر دوی این مواد را در یک گروه بازیافت کرد.
علاوه بر این از پت به صورت الیاف پلی استر در تولید محصولاتی از قبیل فرش، پوشاک و پتو نیز استفاده می شود. به همین دلیل می توان از ضایعات این مواد در تولید وسایلی مانند کوله پشتی یا لباس های بادگیر استفاده نمود.

 

HDPE یا پلی اتیلن با دانسیته بالا

پلی اتیلن سنگین با دانسیته بالا یا همان HDPE نوعی پلاستیک است که به سادگی بازیافت می شود و به همین دلیل در بسیاری از کارخانه های بازیافت مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع پلاستیک یک رزین مقاوم و تقریبا سخت است که مقاومت مناسبی در برابر ضربه دارد و می تواند گرمایی در حدود 120 درجه سانتی گراد را نیز تحمل کند.
از مهمترین کاربردهای پلی اتیلن با دانسیته بالای HDPE  می توان به تولید محصولاتی مانند کیسه زباله ، بطری مواد شوینده و اسباب بازی اشاره نمود. همان طور که گفته شد این فراورده مقاومت ضربه ای خوبی دارد و دوام بالای آن موجب کاربردهای گسترده ای در صنعت پلاستیکی سازی شده است. همچنین به راحتی می توان محصولات ساخته شده با این ماده را مجددا مورد بازیافت قرار داد.

 

وینیل یا پی وی سی

وینیل یا پی وی سی یکی دیگر از انواع پلاستیک است که در صنعت ساختمان سازی کاربرد های بسیار زیادی دارد. این ماده در دو نوع سخت و انعطاف پذیر تولید می شود و به دلیل مقاومت در برابر نفوذ آب و رطوبت، سبکی و پردازش پذیری بالایی که دارد برای مصارف مختلفی از جمله ساخت در و پنجره های دو جداره ساختمان، لوله های آب آشامیدنی و روکش کابل های برق مورد استفاده قرار می گیرد.
هرچند پی وی سی یکی از پرکاربردترین مواد پلاستیک در صنایع مختلف است، اما باید توجه داشت که بازیافت آن به سختی انجام می شود و نیاز به صرف هزینه بیشتری دارد.

 

LDPE یا پلی اتیلن با دانسیته کم

پلی اتیلن با دانسیته کم یا LDPE دارای ساختار شیمیایی بسیار ساده ای است و به همین دلیل نیز فرایند تولید کم هزینه ای دارد. این نوع پلاستیک ها از ملکول هایی با چگالی کم ساخته می شوند و می توان از این ماده، رزین های پلیمری نازک و انعطاف پذیری تولید نمود. از جمله مهمترین کاربردهای این ماده می توان به تولید محصولاتی از قبیل سطل های زباله، طناب و کاشی های پلاستیکی اشاره نمود.
هر چند پلی اتیلن با دانسیته کم جزء مواد امن و بهداشتی پلاستیکی به شمار می آید؛ اما فرایند بازیافت آن به دشواری انجام می شود.
matin-machinery-logo1-dark

برای سفارش انواع دستگاه اکسترودر از ماشین سازی متین و دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید.

 

PP یا پلی پروپیلن

نوع دیگر پلاستیک قابل بازیافت PP یا پلی پروپیلن است که به عنوان دومین پلاستیک پر کاربرد در صنعت پلاستیک دنیا شناخته می شود. از مهمترین خصوصیات این ماده می توان به مقاومت در برابر حرارت و گرما، سبک و مقاوم بودن آن اشاره کرد؛ علاوه بر آن بازیافت پلی پروپیلن نیز فرایند چندان پیچیده ای ندارد و به سادگی امکان پذیر می باشد.
پلی پروپیلن در ساخت محصولات پلاستیکی متعددی از جمله لیوان های یکبار مصرف، پوشک بچه، ظروف پلاستیکی و  بدنه پلاستیکی انواع باتری به کار برده می شود. همان طور که گفته شد این ماده نقطه ذوب بالایی دارد و گزینه مناسبی برای تولید ظروف و لیوان هایی است که قرار است در آنها نوشیدنی های داغی مانند قهوه یا چای ریخته شود.

 

PS یا پلی استرن

گروه دیگر از پلاستیک های قابل بازیافت با نام PS یا پلی استرن شناخته می شوند. این مواد پلاستیکی بسیار شکل پذیر، سبک و ارزان قیمت هستند و به راحتی نیز بازیافت می شوند. به همین دلیل در ساخت بسیاری از ظروف پلاستیکی مورد استفاده قرار می گیرند. البته باید دقت داشت که ایراد مهم این فراورده پلاستیکی این است که با گرم شدن آن مقداری مواد شیمیایی به درون غذا منتقل می شود که می تواند برای سلامت انسان مضر باشد. به همین دلیل توصیه می شود که تا حد امکان برای نگهداری مواد غذایی به خصوص  به صورت گرم، مورد استفاده قرار نگیرند.

 

متفرقه

سایر انواع پلاستیک که در شش گروه قبلی پلاستیک های قابل بازیافت طبقه بندی نشده اند، جزء گروه متفرقه یا OTHER به شمار می آیند. در تولید این پلاستیک ها معمولا از موادی مانند اکریلیک ، پلی کربنات PC و پلی اکتیک فایبرز استفاده می شود. بازیافت این دسته از  پلاستیک ها هر چند امکان پذیر است اما به دلیل وجود مواد مختلف در آنها، ممکن است مواد حاصل از فرایند بازیافت آلوده بوده و برای انسان و محیط زیست زیان بار باشند. این نوع پلاستیک ها به عنوان خطرناک ترین نوع مواد پلاستیکی به شمار می آیند و به دلیل اینکه به سختی تجزیه می شوند، فرایند بازیافت بسیار سختی دارند.

 

مراحل بازیافت پلاستیک

مراحل بازیافت انواع پلاستیک
مراحل بازیافت انواع پلاستیک

بازیافت پلاستیک یک روش مؤثر برای کاهش زباله‌های پلاستیکی و تأثیر آن‌ها بر محیط زیست است. سه روش اصلی برای بازیافت پلاستیک عبارتند از بازیافت مکانیکی، بازیافت شیمیایی و بازیافت انرژی. در ادامه به توضیح مراحل کلی هر یک از این روش‌ها می‌پردازیم:

بازیافت مکانیکی

این روش متداول‌ترین فرم بازیافت پلاستیک است و بیشتر برای پلاستیک‌هایی استفاده می‌شود که به راحتی قابل شناسایی و تفکیک هستند. در بیشتر کارخانه های بازیافت مواد پلاستیکی، انجام این فرایند مطابق با چندین مرحله متوالی انجام می شود که در ادامه به بررسی هر کدام از این مراحل خواهیم پرداخت:

جداسازی و تفکیک ضایعات پلاستیک

اولین مرحله در بازیافت پلاستیک، جداسازی آنها بر اساس مواد اولیه، نوع و رنگ آنهاست. مواد پلاستیکی قابل بازیافت و ضایعات جمع آوری شده از مواد اولیه متفاوتی ساخته می شوند که برای بازیافت لازم است تا به تفکیک این مواد از هم جدا شوند.
به طور کلی می توان مواد پلاستیکی را در هفت گروه عمومی و 4 نوع تخصصی دسته بندی کرد. این دسته بندی در اولین مرحله از بازیافت باید با دقت تمام انجام شود تا میزان ناخالصی در مواد بازیافتی به حداقل برسد. عدم توجه به این مورد باعث می شود که مواد حاصل از بازیافت ناهمگون و با کیفیت پایین تولید شوند.

آسیاب و خرد کردن پلاستیک

در مرحله بعد، مواد پلاستیکی که برای فرایند بازیافت جداسازی شده اند، برای اینکه به قطعات بسیار کوچک خرد شوند، وارد آسیاب های خرد کن می شوند.
هر نوع ماده پلاستیکی با توجه به جنس مواد سازنده و پلیمر تشکیل دهنده آن، نیاز به آسیاب متفاوتی خواهد داشت؛ در بیشتر مواقع برای ضایعات نایلون ،گونی، سلفون و انواع فیلم  از آسیاب های شمشیری استفاده می شود و برای خرد کردن ضایعاتی از قبیل بطری های تولید شده از پت ، بطری های شیر و مانند آنها از آسیاب های چکشی استفاده می شود.

شست و شو

پس از آسیاب کردن مواد بازیافتی، خرده های پلاستیک باید با استفاده از یک خط مکانیزه به طور کامل با  آب گرم شسته شوند. در این مرحله باید هرگونه آلودگی از قبیل ذرات گرد و غبار، سنگ ریزه یا فلزات از مواد پلاستیکی جدا شود تا پلاستیک هایی بازیافتی عاری از ناخالصی بوده و از کیفیت مطلوبی برخوردار باشند.

خشک کردن

در این مرحله از فرایند بازیافت خرده های پلاستیک شسته شده که هنوز مرطوب هستند با عبور از کانال های حرارتی و در برخی موارد با استفاده از جریان هوا به طور کامل توسط دستگاه سانتریفیوژ خشک کن مواد، خشک می شوند. وجود رطوبت هر چند اندک در پلاستیک های آسیاب شده می تواند تاثیر منفی در کیفیت مواد بازیافتی به همراه داشته باشد.

بازیافت شیمیایی

بازیافت شیمیایی پلاستیک‌ها را به مواد شیمیایی اولیه یا سوخت‌های مختلف تبدیل می‌کند و اغلب برای پلاستیک‌هایی استفاده می‌شود که دشوارتر بازیافت می‌شوند.

  • پیش پردازش: جمع‌آوری، تفکیک، و پاک‌سازی پلاستیک‌ها برای فرآیند شیمیایی.
  • تجزیه شیمیایی: استفاده از فرآیندهایی مانند پیرولیز، گازیفیکاسیون، یا هیدرولیز برای شکستن پلاستیک‌ها به مواد شیمیایی اصلی یا سوخت.
  • تصفیه و تبدیل: مواد به دست آمده از فرآیند شیمیایی تصفیه و به محصولات نهایی مانند سوخت، پلیمرهای جدید یا سایر مواد شیمیایی تبدیل می‌شوند.

 

بازیافت انرژی

روش بازیافت انرژی پلاستیک‌های بازیافت نشده را به منبع انرژی تبدیل می‌کند. این فرآیند بیشتر برای کاهش حجم زباله‌های پلاستیکی و تولید انرژی از آنها استفاده می‌شود.

  • جمع‌آوری و حمل: مانند روش‌های دیگر، پلاستیک‌ها جمع‌آوری و به تاسیسات تبدیل انرژی منتقل می‌شوند.
  • خرد کردن و پیش پردازش: پلاستیک‌ها به قطعات کوچکتر خرد می‌شوند تا فرآیند سوزاندن یا تبدیل به انرژی راحت‌تر صورت گیرد.
  • سوزاندن: پلاستیک‌ها در کوره‌های ویژه‌ای با کنترل دقیق دما سوزانده می‌شوند. این فرآیند حرارت تولید می‌کند که می‌تواند برای تولید بخار، برق یا گرما استفاده شود.
  • تبدیل به سوخت: در برخی فرآیندها، پلاستیک‌ها می‌توانند به سوخت‌های مایع مانند دیزل یا نفت سفید تبدیل شوند.
  • تصفیه گازها: گازهای حاصل از فرآیند سوزاندن توسط سیستم‌های تصفیه گاز پاک‌سازی می‌شوند تا از انتشار آلاینده‌ها به جو کاسته شود.
  • استفاده از خاکستر: خاکستر حاصل از سوزاندن پلاستیک‌ها می‌تواند در برخی موارد برای ساخت مصالح ساختمانی یا پوشش زمین استفاده شود.

بازیافت انرژی یک روش مفید برای مدیریت پلاستیک‌هایی است که دیگر نمی‌توانند از طریق بازیافت مکانیکی یا شیمیایی مورد استفاده قرار گیرند. این روش به کاهش حجم زباله‌های دفنی کمک کرده و انرژی قابل استفاده تولید می‌کند، اما مهم است که تأثیرات زیست محیطی ناشی از انتشار گازها و استفاده از منابع را نیز در نظر گرفت. به همین دلیل، استراتژی‌های بازیافت باید به گونه‌ای طراحی شوند که حداکثر استفاده را از مواد و انرژی حاصله ببرند ضمن آنکه کمترین تأثیر منفی را بر محیط زیست داشته باشند.

 

آیا از پلاستیک بازیافتی در تولید گرانول استفاده می شود؟

گرانول تولید شده از بازیافت پلاستیک
گرانول بازیافتی
پس از انجام تمامی مراحل بازیافت پلاستیک، برای این که بتوان از مواد بازیافتی برای صنایع دیگر و تولید محصولات مختلف پلاستیکی استفاده نمود؛ باید این مواد را به انواع گرانول های بازیافتی تبدیل نمود. گرانول پلاستیک یا گرانول بازیافتی در اغلب موارد از ضایعات پلاستیکی مانند ضایعات تولید شده از  پلی اتیلن و پلی پروپیلن به دست می آیند. این گرانول ها با انواع نو تنها در مراحل تولید تفاوت دارند و در سایر ویژگی های ساختاری یکسان می باشند. البته به دلیل بازیافتی بودن، معمولا برای استفاده های غذایی به کار برده نمی شوند.
برای تولید گرانول های بازیافتی از انواع دستگاه تولید گرانول و دستگاه اکسترودر استفاده می شود. این دستگاه با حرارت دادن و  ذوب کردن خرده های پلاستیک های خشک شده، طی فرایندهای مختلفی این ضایعات خرد شده را به گرانول های بازیافتی تبدیل می کند. از این گرانول ها می توان برای تولید فراورده های مختلف پلاستیکی استفاده نمود.

 

کاربرد پلاستیک بازیافتی

در بطری پلاستیکی
کاربرد پلاستیک بازیافت شده
 همان طور که گفته شد؛ پلاستیک های بازیافت شده را می توان در صنایع و موارد متعددی مورد استفاده قرار داد و نباید از کاربرد گرانول های بازیافتی و پلاستیک های بازیافتی چشم پوشی کرد. در ادامه برخی از مهمترین کاربردهای این مواد بیان شده است:

 

ساخت بتن

یکی از کاربردهای پلاستیک های بازیافتی  تولید بتن برای ساختمان سازی است. بتن های ساخته شده از ترکیب پلاستیک های بازیافتی  در مقایسه با بتن های معمولی در حدود 15 درصد مقاوم تر هستند.

ساخت آجر

نوعی از آجر را می توان با استفاده از پلاستیک بازیافتی تولید کرد که در ساختمان ها به عنوان جایگزینی برای آجرهای سنتی به کار می رود. این نوع آجر ارزان تر بوده و  همچنین در برابر آتش دوام و مقاومت بیشتری دارند. علاوه بر آن به دلیل بازیافتی بودن با محیط زیست نیز سازگار هستند.

 

ساخت لوله

از دیگر مصارف پلاستیک بازیافتی ساخت لوله های آب و فاضلاب در اندازه های مختلف است که در ساخت تاسیسات ساختمانی استفاده فراوانی دارند.

 

ساخت کاشی

یکی از مصالح جدیدی که در سالهای اخیر به عنوان مصالح ساختمانی به کار می رود، کاشی های هستند که از جنس مواد بازیافتی تولید می شوند. از این کاشی ها بیشتر برای پوشش سقف یا کف ساختمان ها استفاده می شود. کاشی های بازیافتی علاوه بر مقرون به صرفه بودن، وزن کمتری در مقایسه با کاشی های معمولی دارند و در عین حال از مقاومت خوبی نیز برخوردار هستند و به راحتی نیز در محل مورد نظر نصب می شوند.

 

نایلون شناژ

استفاده دیگر پلاستیک بازیافتی، استفاده به عنوان نایلون شناژ در بتن ریزی فونداسیون ساختمان هاست. از این نایلون ها در زمان قالب گیری بتن شناژ ها برای جلوگیری از خروج آب بتن به بیرون و درزبندی بهتر ورق های فلزی که برای قالب دور شناژها به صورت موقت نصب می شوند، استفاده می شود.

 

بطری شامپو و لوازم آرایش

برای تولید بسیاری از بطری های شامپو و دیگر لوازم بهداشتی و آرایشی به جای استفاده از مواد پلاستیکی نو، از پلاستیک بازیافتی استفاده می شود. این کار علاوه بر کاهش هزینه های تولید این محصولات، موجب کاهش مصرف منابع محیط زیست نیز خواهد شد.

 

کیسه های زباله

کیسه های زباله یکی از معمول ترین محصولاتی هستند که با استفاده از پلاستیک بازیافتی در کارخانه های بازیافت و پلاستیک سازی تولید می شوند و تولید این محصولات نیز با فرایند بسیار ساده ای انجام می شود.

 

خودکار

انواع مختلف خودکار و نوشت افزار را می توان با استفاده از پلاستیک های بازیافت شده، تولید کرد. این محصولات راه حل مناسبی برای حمایت از محیط زیست و کاهش مصرف مواد نفتی و طبیعی می باشد.

 

مبلمان

در تولید انواع پایه مبلمان، اسکلت بندی داخل مبل و برخی روکش های به کار رفته در این وسایل می توان از پلاستیک های بازیافتی استفاده کرد. این محصولات در بیشتر موارد با کیفیتی شبیه به مواد نو، موجب کاهش هزینه های تولید و کاهش مصرف چوب در مبلمان سازی می شوند.

 

فرش

هر چند در گذشته برای تولید فرش بیشتر از الیاف طبیعی مانند پشم استفاده می شد، اما امروزه در ایران و بسیاری کشورهای دیگر، از الیاف مصنوعی به دست آمده از پلاستیک بازیافتی می توان برای  بافت فرش استفاده کرد که البته در مقایسه با الیاف طبیعی از کیفیت پایین تری برخوردار می باشند.

 

فواید بازیافت پلاستیک

فواید بازیافت پلاستیک
بررسی فواید انجام بازیافت زباله و پلاستیک

زباله ها امروزه به یک معضل بسیار بزرگ برای انسان ها تبدیل شده اند. همچنین تجارت طلای کثیف که یک صنعت نوین است، محبوبیت زیادی پیدا کرده است. پلاستیک یکی از این زباله هاست که تجزیه آن در طبیعت سال ها طول می کشد؛ به همین دلیل بسیاری از کشورهای پیشرفته به بازیافت این زباله ها روی آورده اند. در ادامه این مقاله به چند مورد از مهم ترین فواید دستگاه بازیافت پلاستیک خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.

کاهش محل های دفن زباله

اولین و مهم ترین فایده ی بازیافت پلاستیک، کاهش محل های دفن آن می باشد؛ زیرا در بسیاری از مواقع برای از بین بردن زباله ها، اقدام به دفن آن ها می کنند. همانطور که می دانید زباله ها به دو دسته تقسیم می شوند: تجدید پذیر و تجدید ناپذیر. از آنجایی که زباله هایی مانند پلاستیک به مدت زمان بسیار زیادی برای تجزیه شدن در طبیعت نیاز دارند، به آن ها تجدید ناپذیر می گویند. با توجه به آن که پلاستیک تجدید ناپذیر است، بعد از دفن شدن در محل های دفن زباله مدت به زمان بسیار طولانی نیاز دارد تا از بین برود. همچنین این مدت زمان با توجه به میزان تولید روزانه زباله ها به هیچ عنوان منطقی نیست و باعث می شود که هر روز محل های مورد نیاز برای دفن زباله بیشتر شوند.

بازیافت پلاستیک می تواند به خوبی این مشکل را حل کند؛ چرا که بازیافت کردن زباله ها نیاز انسان ها را برای محل دفن به حداقل می رساند. این موضوع یکی از اصلی ترین مزایایی است که می تواند به شهرهای مختلف کمک کند تا به خوبی بتوانند از شر زباله های پلاستیکی خود خلاص شوند. همچنین کاهش محل های دفن زباله می تواند به حفظ هر چه بیشتر و بهتر محیط زیست کمک کند.

البته که این موضوع می تواند از آلودگی بیشتر خاک نیز جلوگیری کند و این موضوع در مناطقی که کشاورزی در آنها رونق دارد، بسیار مهم است.

کاهش مصرف نفت

همانطور که می دانید معمولا در دنیای امروزی کاهش منابع سوخت های فسیلی یک معضل بسیار بزرگ به حساب می آید. همچنین درآمد اصلی ایران از طریق فروش منابع نفتی و سوخت های فسیلی و همچنین معادن آن است. پس قطعا صرفه جویی در مصرف سوخت های فسیلی می تواند تا حد بسیار زیادی موجب افزایش سرمایه های ملی نیز گردد. یکی از بهترین راه حل ها برای صرفه جویی در مصرف سوخت های فسیلی بازیافت مواد پلاستیکی است؛ زیرا با این کار دیگر نیازی به مصرف بیش از حد سوخت های فسیلی برای تولید پلاستیک نخواهد بود. با بازیافت پلاستیک می توان به راحتی جلوی هدر رفت سوخت های فسیلی را گرفت. با انجام این کار در حقیقت پلاستیک های مصرف شده را دوباره استفاده می کنیم و به هیچ عنوان نیاز به استفاده از نفت نخواهد بود.

در این فرآیند پلاستیک مورد نظر به گرانول تبدیل می شود و دوباره به پلاستیک با شکلی دیگر تبدیل خواهد شد. این فرآیند می تواند مزیت های بسیار زیادی را نسبت به دیگر روش ها داشته باشد.

کاهش گازهای گلخانه ای

در حال حاضر کره ی زمین به دلیل مصرف بیش از حد سوخت های فسیلی، با مشکلاتی نظیر گرم شدن کره زمین و همچنین سوراخ شدن لایه اوزون روبرو است. از این رو بهتر است همیشه به دنبال راه حلی برای جلوگیری هر چه بیشتر از انتشار گازهای گلخانه ای باشیم.

از جمله مزایای دیگری که بازیافت پلاستیک دارد، می توان به کاهش چشمگیر گازهای گلخانه ای اشاره کرد؛ زیرا در برخی از موارد به جای دفن کردن زباله ها از روش سوزاندن برای از بین بردن آن ها استفاده می گردد و همین امر در نهایت منجر به تولید گازهای مضر گلخانه ای می شود.

تبدیل زباله های پلاستیکی به گرانول و پلی اتیلن می تواند تا حد بسیار زیادی از انتشار گازهای گلخانه ای که به این دلیل به وجود می آیند جلوگیری کند. همچنین این موضوع می تواند باعث حفظ محیط زیست که کمی پیش تر به آن اشاره شد، کمک کند.

کاهش زباله های موجود در طبیعت

وجود زباله های پلاستیکی در طبیعت قطعا یکی از بزرگترین مشکلاتی است که طبیعت با آن دست و پنجه نرم می کند. علت این موضوع معمولا این است که افراد مختلف بعد از گردش در طبیعت از خودشان یک سری زباله در طبیعت به جای می گذارند. از این رو اگر مراکز بازیافت زباله در یک شهر وجود داشته باشند و زباله های پلاستیکی را خریداری کند، معمولا افرادی برای داشتن درآمد از این راه به محل های پر تردد انسان ها در طبیعت رفته و اقدام به جمع آوری این زباله ها می کنند؛ این موضوع می تواند تا حد بسیار زیادی به حفظ منابع طبیعی کمک کند.

البته بهتر است همیشه زباله های خودتان را در سطل آشغال بیاندازید. با این کار می توانید تا حد بسیار زیادی به حفظ محیط زیست و همچنین منابع طبیعی کمک کنید. همچنین تفکیک زباله نیز می تواند تا حد زیادی سودمند باشد.

سودآوری

بازیافت زباله های پلاستیکی علاوه بر حفظ طبیعت، می تواند یک کسب و کار بسیار پرسود باشد. همانطور که گفته شد بازیافت زباله ها به طلای کثیف مشهور است و می تواند برای شما بسیار مقرون به صرفه باشد. علت این موضوع این است که شما زباله های پلاستیکی را می توانید با قیمت بسیار پایینی تهیه کنید و بعد از تبدیل آن به گرانول، سود قابل توجهی را از کار بدست بیاورید.

سود آوری این صنعت به حدی است که بسیاری از غول های تکنولوژی مانند چین به این صنعت روی آورده اند و این موضوع باعث شده بسیاری از کشورها حتی به خرید این زباله ها روی بیاورند.

همچنین فرآیند تبدیل زباله پلاستیکی به گرانول بسیار ساده بوده و می توان آن را با استفاده یک سری ماشین آلات خاص انجام داد. این مزیت از دلایل اصلی سودآوری این تجارت است. همانطور که گفته شد صنعت بازیافت پلاستیک یکی از پرسودترین صنایع امروزی به حساب می آید. حتی در ساده ترین حالت شما می توانید با فروش این مواد پلاستیکی سود زیادی را کسب کنید و حتی در فرآیند بازیافت آن دخالتی نداشته باشید.

 

سخن آخر

در این مقاله سعی شد به چند مورد از فواید مهم بازیافت زباله ها اشاره شود. کسب و کار تأثیر زیادی بر سبک زندگی جوامعی دارد که در آن فعالیت می کنند. اگر کسب و کارها همراه با ذینفعان داخلی و خارجی خود برای ایجاد آگاهی و ترویج تاثیرات مثبت استفاده مجدد و بازیافت پلاستیک همکاری کنند، مطمئناً تغییری در دریا به سمت حفاظت از محیط زیست ایجاد می کنند.

با پیشرفت های تکنولوژیکی در مدیریت زباله برای بازیافت پلاستیک، این سناریو به تدریج در حال بهبود است. امروزه بازیافت پلاستیک حتی در سطح صنعتی نسبتاً آسان شده است. اگر از مطالعه این مقاله لذت بردید در بخش نظرات ما را از انتقادات و پیشنهادات خودتان مطلع کنید.

ماشین سازی متین
نوشته های مرتبط